На 11 декември (четвъртък) за пета поредна година ще се проведе Благотворителният търг на Дарик радио. През последните четири издания на инициативата стотици добри хора се включиха, отвориха сърцата си за каузите, които подкрепяме, и дадоха своя принос за осъществяването на много мечти.

Събраните на 11 декември средства и този път ще бъдат дарени в полза на Фонда за терапии на деца аутисти и на Фондация „Нашите недоносени деца”.

По време на търга, който ще се състои през целия четвъртък (11 декември), в ефира на Дарик радио и на специалната страница във Фейсбук, ще можете да наддавате за най-различни видове артикули. Всяка стотинка, която бъде дарена на търга, ще отиде по предназначение.

В страницата на търга във Фейсбук ще бъдат показани чрез снимки всички спортни артикули, модни и арт аксесоари, билети за спортни и музикални събития, дарени безвъзмездно от популярни спортисти, артисти, музиканти, политици, компании и слушатели на радиото.

Под всяка снимка, всеки желаещ, ще може да даде своята цена за конкретния артикул. В течение на времето обаче сумата може да се покачва или предметът да бъде продаден, затова не чакайте последната минута, за да наддавате.

Едно от главните действащи лица на търга, Владислава Цолова от фондация “Стъпка за невидимите деца” и майка на дете аутист , която всяка година е заедно с нас, сподели: "Огромни благодарности за инициативата „Коледен Благотворителен търг” на Дарик Радио, Ники Кънев Шоу и Gong.bg и големите сърца, както на организаторите, така и на хората, които се включват! С помощта на Дарик, започна създаването на професионално общество у нас от специалисти по световно наложени терапевтични практики за работа с деца с аутизъм! Набраните средства от Коледния Благотворителен търг през декември 2013 г. бяха изразходвани за организиране и провеждане на първи път в България TEACCH обучение (Treatment and Education of Autistic and Related Communication Handicapped Children)- Световно наложена терапевтична практика за създаване на обучителни умения и навици у деца с аутизъм, чрез ясна и специфична структура на организиране на средата и дейностите, раздробяване на поставените задачи, визулаизиране, спрямо индивидуалните способности на детето."

Не забравяйте най-важното, търгът ще се осъществява в страницата на инициативата във Фейсбук! 

Освен досега обявените предмети, в търга може да наддавате за плакет на олимпийската шампионка Мария Гроздева, който тя получава от Иван Славков след Олимпиадата в Сидни.

Плакетът на Мария Гроздева

източник: Фейсбук


Фланелка на Глен Ходъл, която той разменя с Бойчо Величков след мача на "Уембли" Англия - България през 1979 година.

Глен Ходъл

източник: Фейсбук

Стефан Орманджиев дарява 4 копия на изключително рядката книга на баща му – футболната легенда на ЦСКА Стоян Орманджиев. Автобиографичната книга за титана на „армейците“ и българския национален отбор с гръмкото заглавие „И в Интер му сваляха шапка“ с автор футболния ерудит Румен Пайташев. Книгите са със специален наследствен автограф от Стефан Орманджиев.
 

Търг на Дарик

Антон Маринов пък дарява фланелка на Георги Иванов – Гонзо от Вечното дерби на 24 април 2004 година, завършило с успех на „сините“ 2:1.

Търг на Дарик

Повече за юбилейния благотворителен търг на Дарик, както и всички артикули, за които може да наддавате, може да видите в специалната страница на търга във Фейсбук Дарик Благотворителен търг