Действащият олимпийски шампион Дания спечели седми пореден мач на световното първенство по хандбал за мъже, след като се наложи с 26:20 (9:7) срещу Египет. По този начин домакините на втора група оглавиха еднолично класирането, след като Швеция загуби с 27:30 (14:17) срещу Норвегия.

Египет вкара първите два гола в мача и водеше в първата четвъртина, с което подчерта проблемите на датчаните срещу отбори извън Европа. Домакините на финалите обаче взеха инициативата преди полувремето и го завършиха с два гола аванс, а през втората част затвърдиха преднината си и стигнаха до победата.

С по пет гола за датчаните се отличиха Андерс Закариасен и Микел Хансен, а Али Зейнелабедин вкара шест за египтяните.

Норвегия спечели важни две точки срещу шведите след победа с три гола разлика в класическото дерби. По този начин световните вицешампиони се изравниха с Швеция на второто място по точки и вторият полуфиналист от този поток ще стане известен в последния ден.

Норвежците, които играят с Унгария и ще разчитат от помощ от датчаните в двубоя им с Швеция, спечелиха най-вече благодарение на 11-те гола на Сандер Сагосен. По пет за шведите вкараха Хампус Ване и Андреас Нилсон.

Германия си гарантира място на полуфиналите, след като победи с 22:21 (11:11) Хърватия. Домакините на първа група се възползваха от шестте гола на Фабиан Вийде и се изравниха по точки с действащия шампион Франция, като двата отбора са недостижими за Хърватия и Испания. /БТА