Отборите на Испания, Македония и Хърватия в група В, както и Швеция в група D постигнаха втори победи на Световното първенство по хандбал за мъже.

Испания се наложи над Исландия с 32:25 (19:14), а БЮР Македония отнесе Бахрейн с 28:23 (12:8) с 8 гола на живата легенда на този спорт Киро Лазаров. Лазаров в момента е на 2-а позиция при стрелците на това първенство с 16 гола, с един по-малко от германеца Уве Генсхаймер.

Хърватия победи Япония с 35:27 (18:13). В група D Швеция продължава да доминира и сега отнесе Аржентина с 31:16 (15:10). Унгария постигна първи успех, побеждавайки с 10 гола разлика Ангола 34:24.
Група В събра фаворитите за титлата в лицето на Испания и Хърватия, а испанците изглеждат претенденти с дългата си резервна скамейка. Феран Соле, който изглежда за момента фаворит като пивот номер 1, вкара пет гола за успеха. Четири попадения добави Алеш Гомес Абйео, а за Исландия се разписа най-много Олафур Гудмундсон с 6 точни изстрела.

Хърватите, водени от дясното крило Златко Хорват- звезда на серийния шампион в страната РК Загреб, отнесоха без да имат проблеми Япония. Хорват вкара 8 гола.

При това положение начело е Испания с 4 точки, толкова имат на втората позиция Македония и Хърватия, подредени в този ред по голова разлика. Без точки са Исландия, Бахрейн и Япония, които са водени от бившия селекционер на северняците Дагур Сигурдсон.

Четирикратните световни шампиони от Швеция стегнаха защитата през второто полувреме срещу Аржентина и пуснаха само 6 гола за крайното 31:16. Матиас Захрисон вкара 6 гола, а 5 добави Никлас Екберг. Първа победа постигна отборът на Катар, който се наложи над Египет с 28:23 с с 9 гола на Юсеф Бенали. /БТА