Единствената българка, която успя да се класира на финал на Световното първенство в Осака Даниела Йорданова заяви, че е доволна от показаното, въпреки че е била доста нервна по време на бягането.

Атлетката ни намери място сред най-добрите 12, които ще мерят сили на финала на 1500 метра в неделя. Йорданова постигна лично време за сезона - 4:04,19 минути във втората полуфинална серия.

„Много съм щастлива. Доволна съм от начина на бягане и от това, което постигнах. Да, разбира се, че се успокоих, след като видях, че в първата серия бягането беше с по-слаби времена, но не можех да разчитам само на това или пък на последните 300 метра”, каза минути след надпреварата българската атлетка.

„Преди да тръгна за Осака бях наясно, че съм в добра форма, но тук вече не знаех и аз какво мога да постигна”, допълни Даниела Йорданова.

„Тази година направих много малко стартове, а и нямах спаринг-партньор по време на тренировките, затова ми липсваше конкуренцията. Нагласата ми сега е квота за Олимпиадата в Пекин, а след това - каквото стане”, завърши бегачката на средни разстояния.