Тъжен, големият български гимнастик Данчо Йовчев се прибра в стаята си в дом 13-А в олимпийското село. 35-годишният ветеран загуби битката за медали на традиционния си уред халки, болката от разочарованието предпочете да преживее сам…

„За първи път греша този елемент. Все някога има първи път, но жалко, че това се случи в Пекин. Имах шанс за медал, не успях…,” сподели за Гонг най-добрият гимнастик на България.

И още от разказа на Данчо: „Извинявам се на всички, които имаха очаквания. Не съм обещавал медал, но имах сили да го взема. Може би затова сгреших, прегорях. Жребият също донякъде ми изигра лоша шега.”

Въпросът е дали Олимпиадата в Пекин ще бъде краят на бляскавата кариера на Йовчев, куп медали, а накрая - миг невнимание и вече не си на върха.

„Сега ми трябва почивка. Имам покани за турнири, след това ще помисля…,” каза Данчо от Пекин.

Велик спортист като него заслужава да завърши кариерата си с отличие, за следващата Олимпиада в Лондон ще е чудо в спортната гимнастика - Данчо ще е на 39 години, но още медали от Европейски или Световни първенства - защо не?!

Все пак за да не бъдем прекомерни максималисти, нека отчетем положително, че имахме в олимпийския финал на халки един българин сред 8-те най-добри в света. Благодарим ти, Данчо!