Шампионите Йордан Йовчев и Красимир Дунев откриха нов клуб по спортна гимнастика в Пловдив. Целта на двамата е да предадат на младото поколение уменията си, за да има България нови успехи в този спорт.

„Само клубът е нов, залата си съществува, до стадион „Пловдив”. Надяваме се да дойдат повече деца, за да има повече шампиони. Решихме да направим един клуб „Йовчев-Дунев”, където Краси ще взема дейно участие като треньор. Краси Дунев е сребърен медалист от Олимпиадата в Атланта. Човекът е професионалист, той се знае как се правят гимнастици и шампиони,” разказа Йовчев пред Дарик.

„В залата има уреди, но те са от 1980 година, амортизацията е невероятна. Залата обаче е много добра, голяма, има всички възможности за развиване на този спорт. Ние, с уверението на кмета на Пловдив Славчо Атанасов, решихме, че можем да помогнем,” обясни проблеми и решения Данчо Йовчев. „Аз все още съм действащ спортист до Олимпиадата, Краси Дунев и Иван Славчев ще поемат ръководството.”

Как върви подготовката на Йовчев за Олимпиадата? „Винаги има време за злато, въпросът е дали ще ми се усмихне щастието. Подготовката минава нормално, за момента състоянието ми е добро. Надявам се да се представя по най-достойния начин,” каза най-изявеният ни гимнастик. Той не се притеснява, че китайците могат да направят същото, като гърците в Атина, които класираха своя гимнастик преди Йовчев, въпреки очевидното надмощие на българина.

Данчо Йовчев празнува рожден ден на 24 февруари и си пожела в ефира на Дарик здраве, късмет и щастие.