Президентът на федерацията ни по спортна гимнастика Данчо Йовчев все още не е решил дали ще се включи в контролното на националния тим, насрочено за утре в зала Раковски.

„Това е проверка за хора, които претендират и искат да влязат в националния тим. Аз съм част от него. Ако преценя на място, мога да се включа на един-два уреда. По принцип съм на олимпийска програма, така че за мен е важно какво ще покажат младите.” - кратко поясни състезаващият се президент, който бе на важна среща в МО.

Данчо Йовчев не прекрати състезателната си кариера след Олимпиадата в Пекин, където остана осми във финала на коронния си уред - халки, но дали ще издържи на натоварването до Лондон` 2012- та?! Много трудно, особено в спортната гимнастика дори сега присъствието му е равносилно на героизъм. Въпросът е дали в близките 1-2 години покрай него ще израстат младите състезатели и ще успее ли той с авторитета си да реши куп проблемите във федерацията…Интересно е и как ще се справи като генерален секретар друг наш известен състезател до Игрите в Атланта`96- Краси Дунев.

Доколко опитът в САЩ ще им помогне да превърнат спортната гимнастика в атракция за бг публиката. Трудно, но не и невъзможно е положителното развитие на нещата.

Още помним шоуто на Данчо в зала номер 1 на НДК с куп звезди на световната спортна гимнастика. Препълнени трибуни и много хора извън залата заради липса на билети, всичко бе продадено… Да, спортната гимнастика може да бъде супер шоу!