Новият президент на федерацията ни по спортна гимнастика Йордан Йовчев съчетава работата начело на централата с подготовката си за участие в състезанията с голяма енергия и срещайки подкрепата на хората около себе си.

„Това, което поехме все още нямаме конкретна яснота, но положението не е розово. Имаме много задължения, които не знаем как ще бъдат изчистени. Те са със стара дата. Постоянно има обаждания, че дължим пари. Друг е проблемът с уреда за земна гимнастика, който липсва и това ще ни пречи да се подготвим. Срещаме подкрепа и единомислие от Държавната агенция. Помогнаха ни, платихме дължимото за Европейското първенство, защото на 9-ти беше последната дата за плащане. Засега мисля, че сме постигнали много, въпреки огромния батак, в който се намираме. Съвсем скоро ще започне ремонт на базата на Раковски. Опитваме се да възстановим и турнира във Варна. Мисля, че за момента с общи усилия влизаме в час. Не знаех, че ще е толкова зле положението. Имах груба идея за старите задължения, но проблемът е как ще бъдат платени. Сега сме с една голяма кука на крака, която ни дърпа назад”, споделя Данчо Йовчев.

Олимпийският ни медалист не крие, че една от големите му цели е ремонтът на базата на Раковски. „Има хора, които имат желание да помогнат. Ние имаме огромна нужда да се ремонтира зала „Раковски”. В тази зала никога не е имало ремонт. Това ще остане в името на гимнастиката и би запазило и малкото кадри, които имаме. На хората им е дотегнало да работят в такава нищета. Опитваме се да запазим и националните отбори. Ето работи се с малки дечица, които дано да покажат след години резултати. Нужно ни е време, но ние се опитваме. Млади сме, професионалисти сме и се надявам в новото поприще да се справим така добре, както като състезатели. Не ни е лесно, но то на кой му е лесно в тези времена. Срещаме доброжелатели. Хора, които въпреки трудностите искат да си останат тук и да развиваме българската гимнастика, и е редно да ги запазим, но без пари и материална база не става. Доста неща вършим, за да запазим тези хора”, коментира още Йовчев, а по повод състезателната си кариера добави:

„Европейското е по-важното и отговорно състезание, което е началото на април. Другият месец има международни турнири. Намирам време да ходя и в залата следобед.”