В Плевен днес се състояха полуфиналните срещи от държавното първенство по бокс. Противникът на Детелин Далаклиев не се качи на ринга и така плевенчанинът спечели без борба. В другата среща от същата категория - 56 кг.- Йосиф Стойчев победи Божидар Тодоров от Русе с 10:7. На финала Далаклиев ще се боксира със Стойчев /НСА/.

Най-хубавата и оспорвана среща на полуфиналите бе в кат. до 60 кг между Елиан Димитров от Бургас, но в момента е в НСА, който победи с 9:6 много голямата надежда на българския бокс Айрин Исметов. В тази категория се очертават няколко души и хубава конкуренция.

Александър Александров в кат. 49 кг. убедително си взе срещата.Отказа още в първия рунд противника си от Славия. Георги Андонов /49 кг./ доказа качествата си срещу един надежден състезател - Тинко Банабаков от Велико Търново. На 52 кг.Стефан Иванов от Левски, който също е голяма надежда, безапелационно победи Джино Благоев от Славия. В другата среща от 52 кг.

Димитър Георгиев /Пазарджик/ убеди рефера да спре срещата още в първия рунд и взе победа срещу Васил Василев. В среща до 60 кг. Ангел Димов от НСА победи без борба, тъй като противникът му си е счупил костица на едната ръка. Хубава среща се получи в категория до 64 кг между Никола Николов /НСА/ и младата надежда от Локомотив-Русе Николай Коев - 10:6. Коев отпадна физически в третия рунд и Николов надделя. Убедителна победа в кат. до 64 кг. на Ангел Христов /Левски/ срещу Георги Георгиев /ЦСКА/ - 15:7. В кат. до 69 кг. Евгени Борисов /Бургас/ надделя Евгени Петрунашев /Левски/ с 10:6. В другата среща от същата категория Симеон Чамов, завръщайки се отново на ринга, показа своите качества и победи национала Найден Стоянов с 11:5.

В кат. 75 кг. на финала утре Мариян Момчев излиза срещу Румен Мотовски /Спартак-Плевен/. В кат. 81 кг. Стоимен Петров ще се боксира с Абдула Арабие /Левски/. В кат. 91 кг. Диян Петров излиза срещу Валентин Колачев /и двамата от Спартак-Плевен/. В кат. над 91 кг. Петър Белберов ще се боксира с Виктор Карасалиев.

Финалите в плевенската зала "Спартак" утре започват от 10.00 ч.