На официална церемония в петък вечерта бяха обявени победителите в първото издание на приза „Личност на годината в Плевен”. След едномесечно гласуване в интернет общо 4156 човека дадоха гласа си за своя фаворит във всяка една от категориите.

Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев стана „Личност на годината в Плевен” в категория „Общество”. Развълнуван от признанието, той благодари на всички плевенчани дали гласа си за него и обеща, че ще донесе на Плевен Олимпийска титла.

В най-оспорваната категория „Политика”, председателят на парламента Цецка Цачева стана носител на приза „Личност на годината в Плевен 2009”. Заради държавни дела, възпрепятствали присъствието на Цецка Цачева на церемонията, наградата на първата дама – председател на българския парламент, бе получена от народния представител и председател на ГЕРБ в Плевен Ивелин Николов.

В категория „Култура” призът отиде при бизнесмена Васил Антонов, който бе номиниран в качеството си на меценат. И за да докаже още веднъж благородното си отношение към културата и изкуството, той преотстъпи своя приз на съпругата на д-р Михаил Грънчаров, директор на РИМ-Плевен и номиниран посмъртно в категория „Култура”.

Изненадата на вечерта бе специалната наградата на информационния сайт PlevenLIVE.com, която се присъди на кмета на Община Плевен Найден Зеленогорски като най-дълго кметувалия свободно избираем кмет на Плевен.

Всички гости, присъствали на специалното събитие, донесоха със себе си предмети, които са олицетворение на тяхната личност и професия. Оригиналните хрумвания се простираха от модерно канапе, през детски лекарски комплект, множество книжки и играчки и стигаха до луксозни писалки. Всички тези предмети, които се наложи да бъдат натоварени в цял бус, ще бъдат връчени от екипа на YPR и PlevenLIVE.com на децата от дом „Детелина” в Плевен.