"Няма да могат да ни изгонят, макар че се опитват", сподели по адрес на БФ Бадминтон треньорът на Петя Неделчева Орлин Цветанов пред БГНЕС.

Цветанов и възпитаничката му се завърнаха днес от Игрите в Лондон след ранното и изненадващо отпадане на Петя. Цветанов изрази сериозни финансови претенции към федерацията за парите за подготовка.

"Веднага мога да извадя документите. Министерството си свърши работата, вкара я в подготовката и плати всички турнири. Нямаме претенции спортното министерство. От федерацията за пера са дадени половината пари, за подготовка бяха дадени през април първите 4000 лева, а тя се е готвила 4 месеца преди това. Около 26 000 лева трябваше да получим общо. До края на май бяха дадени 8000 лева и тук преди заминаването още към 12 000 лева", сподели треньорът. Все пак той изрази надежда, че Петя ще продължи да се състезава за България, въпреки трудностите.

"Големият проблем е отношението, забраната на играчите да тренират с нея. Няма да могат да ни изгонят, макар, че се опитват. Няма да стане, такъв съм си аз, такава е Петя. 14 години съм я учил. И преди е имало такова отношение към състезатели от същия председател на федерацията. Имам някакви идеи защо се държат така с нас, но нямам право да ги говоря", каза още Цветанов.