„Искаме високи олимпийски постижения, високи световни и европейски постижения! Това става, когато имаш база и основа. А това означава, че основният акцент е масовият спорт и чрез него да градим елитни спортисти“, каза вицепремиерът Цветан Цветанов след раздаването на Спортните Икари и наградите на БОК.

Министърът на вътрешните работи с усмивка позира с отличилите си през годината родни спортисти, а след това допълни: „Винаги съм казвал, че тези известни спортисти са най-добрите посланици на България по света. Те могат да бъдат еталон за всички подрастващи да спортуват. Спортът дава здраве, учи на навици и цялата тази енергия, която има в младите хора, трябва да ги запалим да спортуват. Това е и политиката на Правителството – да изгражда повече спортна материална база, за да могат действително децата да спортуват“.

Цветанов по традиция пожела здраве на атлетите ни: „Казах на спортистите ни да бъдат живи и здрави. Знаете, че част от съществения принос в българския национален спорт има и Министерство на вътрешните работи. Както бившите баскетболистки, които са били служители на Министерството, така сега служители на Министерство на вътрешните работи са Петър Стойчев, Тервел Пулев, Станка Златева. Желая успех на всички спортисти, на треньорите им, на екипите, които работят с тях и на техните семейства“.