С шампионска титла и бронзов медал се завръща националният ни отбор по таекуондо от Европейското първенство в Унгария. Шампионата на стария континент позлати страната ни, след като Даниел Ладжев в кат. до 45кг. елиминира Русия още в първата битка, а след това Босна и Херцеговина с 33:9, а в четвъртфинала елиминира Хърватска с разликата от 21:15.

Даниел  продължи  на полуфинал и с технически нокаут победи представителя на Норвегия, а на финалите с категоричен нокаут детронира отново руския представител и с ярката разлика от 22:12 завоюва златото.

Европейско по таекуондо

Това се случи, след като още в първия ден от първенството Християн Богданов в кат. до 37кг. спечели за страната ни бронз и даде категорична заявка за шампионските намерения на България по време на Европейското първенство в Будапеща.

По време на Европейското първенство, България бе представена от 18 състезателя, четирима треньори, а президента на БФТ и вицепрезидент на Световното таекуондо – Европа – Слави Бинев, бе в унгарската столица през цялото време, за да подкрепя националния ни отбор.

Световният шампион Александър Джорджев и бронзовият медалист от Световното в Египет – Кристиян Златев, също показаха достойна игра, но поради прекомерното си натоварване от изминалите състезания, не успяха да достигнат до титла в това първенство.

Но по-важното в случая е, че таекуондото ни показа силно развитие на национално ниво и до тук доминиращите школи на Дупница и Благоевград, бяха заместени от Казанлък и Стара Загора. Отлични битки и игра демонстрираха и останалите участници на първенството и затвърдиха позицията на българското таекуондо, като водеща страна в този спорт. Все още очакваме отборното класиране, но заявката на страната ни за водеща позиция в него е безспорна.