Страната ни откри Европейското първенство по таекуондо с бронзов медал още в първия състезателен ден. Победата извоюва Христо Богданов в категория до 37кг, след много тежки, но победоносни битки. 

На четвъртфинала Христо се наложи над представителя на  Русия с 20 на 19 и така достигна до полуфинал където след оспорвана битка и тежък мач взе бронза.

С победата на Богданов, страната ни заяви категорични шампионски намерения по време на Европейското, което се провежда в Будапеща, Унгария. Първенството продължава до неделя – 8 октомври.

Отлична игра днес показаха и Лора Кацарова в кат. до 33 кг, която в първия мач не позволи на представителката на Румъния да отбележи точка и я победи с 6:0, но във втория испанкската и противничка надделя. 

Симеон Илийчев в кат. до 33 кг. също се представи на ниво, след като елиминира представител на Финландия с 21:6, но не успя да пребори представителя на Русия във втория. 

Президентът на БФТ и вицепрезидент на Световно таекуондо – Европа, също е в унгарската столица за да подкрепя националния ни отбор, който продължава участието си в първенството и през следващите дни. До неделя в битки ще излязат останалите български таекуондистки надежди, сред които са световният шампион – Александър Джорджев и бронзовият медалист от световното в Египет – Кристиян Златев.