Измина и вторият ден от Световното първенство по джаги, което се провежда в София  - Roberto Sport Sofia International Series 2015. 

В съботния ден се играха дисциплините по единици – оупън, жени, джуниъри и синиъри. В квалификационната част на Оупън категорията бяха записани 75 играчи, от които 64 продължиха своята борба в елиминационната част. 

До финал достигнаха Станислав Георгиев от созополския клуб „Нинджа гларуси” и Емад Азизи от Иран. В драматична битка с краен резултат 3:2 българският състезател извоюва своята победа. Той печели правото да участва в Световният шампионат през 2017 година, както и пътен пакет от 500 лв. Трети в класирането остана Джулиано Бентиволио от Италия. 

При джуниърите златния медал грабна Денис Бисеров от клуб „Нинджа гларуси”, гр. Созопол. Среброто спечели Йордан Йорданов от столичния клуб „Сторм Райдърс”, бронзът отиде в клуб „Джагоарс” и техния представител Момчил Александров.

Първото място в категорията синиъри бе спечелено от Владимир Атанасова /СК „Джагоарс”/, втора и трета позиция в категорията спчелиха Матиас Тьолер и Михаел Юбербах от Германия.

Финалистки в дисциплината жени единици са Екатерина Атанасова, Пиа-Сузане Мербах и Благосвеста Герова. Те ще се борят за първото място и правото на участие в Световното на мултитейбъл през 2017 година. 

Вечерта за състезателите завърши с Хелоуинско парти в спортен бар Академията /в Кино Арена Запад/, където се провежда и самия турнир.

Заповядайте, да видите финалните мачове на Първото Световно първенство по джаги в София, както и церемонията по награждаването на финалистите. 

Вход за зрители – свободен!