Каква по-голяма радост може да има за един спортист, ако не препълнена зала при сбогуването му с родната публика? Всички билети за бенефиса на легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев са продадени, което е своеобразен жест от страна на феновете. Невероятното шоу ще се състои в събота, 23 февруари, в Арена Армеец София от 19.30 часа.

Краят на дългогодишната му кариера ще бъде ознаменувана с голям благотворителен спектакъл, с огромен брой звезди, начело с любимеца на българите - Данчо Йовчев. Грандиозната церемония ще бъде своеобразно биографично шоу на гимнастика с рекорден брой участия в Олимпийските игри – той се състезава шест поредни пъти, а четири от тях са увенчани с медал.

Йордан Йовчев ще бъде подкрепен в събота на сцената, освен от куп български спортисти, и от много чуждестранни имена, оставили следа в големия спорт. Много музиканти, акробати и танцьори ще помогнат за създаването на една незабравима Гала вечер.

„Залата ще бъде пълна, това беше нашата цел. Ние трябва да зарадваме зрителите и да върнем жеста, който те са правили за нас през годините, чрез подкрепата си. Хем ни е весело, хем ни е тъжно. Ще бъде много интересно. Ще се постараем да направим нещо, което ще остане спомен на зрителите“, сподели Йордан Йовчев в навечерието на голямата вечер.

„Хубавото е, че ние можем да прехласнем едни малки деца, да излязат пред около 12 хиляди зрители на една сцена. Ще е много хубаво“, каза още Йордан Йовчев.

Сумата, събрана от спектакъла, ще бъде дарена за развитие на детско-юношеския спорт в България.