Евелина Николова ще се бори за титлата на силния турнир „Клипан къп” в Швеция. Нейна съперничка в кат. до 55 кг ще бъде рускнята Вероника Чумикова. Бронзовата медалистка от Евро 2014 за девойки записа три победи преди това – срещу финландката Тина Вайнопа с 6:0, японката Юли Кон с 8:6, а на полуфинала надви и Дорсаф Гарси (Тунис) с 6:0. Срещата е утре.

За бронзовия медал ще спори световната вицешампионка Тайбе Юсеин (58 кг), след като на полуфиналите допусна загуба от китайката Жу с 10:16. Тя стартира с победа срещу Волжинска (Полша) с 4:2, а после срази с технически туш 14:5 Емерсе Барка (Унгария). 
Петкратната световна шампионка Станка Златева обаче претърпя поражение от китайка още в първия кръг на кат. до 75 кг. 
Тя отстъпи пред Чаган Куандеген с 4:8. Азиатката падна на четвъртфинала и не успя да изтегли шампионката в репешажите за бронза. 

Златева претърпя поражение от китайка и на финала на олимпийския турнир в Пекин и оттогава психологическата бариера преследва нашето момиче. Тя пристигна за турнира от Баку където се подготвя с личния си треньор Симеон Щерев, наставник на азерките. 

Инфарктна загуба записа Виктория Бобева (60 кг). Тя стартира с успех срещу рускинята Анжела Титенко с 4:1, а на четвъртфиналите отстъпи пред канадката Катлин Кент с 6:6. Бронзовата медалистка от Евро 2014 водеше секунди преди края с 6:5 но в последните секунди получи предупреждение и точка за съперничката й. 
В кат. до 63 кг Елина Васева падна още в първата среща от световната шампионка Юлия Ткач (Украйна) с технически туш – 0:10., но ако съперничката й стигне финал по-късно тази вечер ще даде шанс на българката да спори в репешажите за бронза.
Преди състезанието националките ни, водени от старши треньора Серафим Бързаков, имаха лагер с отбора на Норвегия в Осло.

Същевременно Димитър Кумчев пък бе от малкото чужденци, които се престрашиха да пробват силите си на пехливанските борби в Иран по време на силния турнир „Тахти къп”. 
Облеклото, с което излизаха състезателите в тези традиционни схватки, се оказаха неудобни за нашия национал – панталони. За сравнение на народните борби се пускат по гащета, а Кумчев често печели тези двуборства у нас. Правилата също доста се различават от нашите. 
Така борецът ни приключи извън призовата тройка, окупирана от иранци. А най-доброто му класиране си остана петото място в кат. до 125 кг на свободния стил. Състезанието бе първо за Кумчев след световното през 2013 г., през което време той лекуваше травма на коляното.