Спортният талант на „Еврофутбол“ Таня Звискова се класира на 11-о място на 60 изстрела от положение легнал на Гран при по стрелба в Нови Сад, след като 23-годишната пловдивчанка постигна сбор от 614 точки.

Победителка стана южоафриканката Есмари ван Райнен с 620,8 точки. Миналогодишният ни Спортен талант – Янина Станчева отстъпи с едва 8 десети на победителката и с 620.0 точки грабна бронза.

В първия ден от турнира Таня зае 23-о място в дисциплината 40 изстрела с пневматично оръжие, а в събота остана 13-та на 3х20 изстрела с малокалибрена пушка.

Ето още успехи на Спортните таланти на „Еврофутбол“:

Калина Христова в тандем с Ивет Илиева завоюва бронзов медал на двойки при кадетките на завършилата Балканиада по тенис на маса в к.к. Албена. В отборната надпревара Калина в състава на България се класира на 4-то място, като по здравословни причини не успя да участва във втория и третия ден от състезанието.

В индивидуалния турнир 15-годишната варненка се класира втора в предварителната група, което й донесе по-неблагоприятен жребий в основната схема. В първия кръг тя победи втората ракета на Турция с 4:2 гейма. На 1/8-финала обаче, Калина загуби драматично от шампионката на турнира и първа ракета на Румъния - Елена Закария с 3:4, с което се класира сред най-добрите 16.

Мария Делчева с отбора на Стара Загора спечели титлата на републиканското отборно първенство по бадминтон за мъже и жени, което се проведе в столичната зала „Европа“. 16-тодишната софиянка взе участие в първата женска двойка и бе втора ракета на сингъл, като за цялото състезание не загуби нито една среща.

Михаела Кафтанова остана втора на двойки на държавното първенство по тенис до 18 г. в Сливен. Михаела в тандем с Ивон Михалева от ТК Левски загубиха изключително драматично с 7:6 (6), 1:6 и 5:10 финала при девойките от Розалина Юсева/Микаела Константинова. На сингъл 18-годишната състезателка на „Дема“ претърпя поражение от съотборничката си Розалина Юсева с 2:6 и 3:6 на четвъртфинала и отпадна от надпреварата.