Спортният талант на „Еврофутбол“ Димитър Райкин се нареди 28-ми в крайното класиране на Купата на принц Албер по фехтовка, която се състоя през уикенда в Монако. 15-годишният столичанин се пребори с конкуренцията на 73 състезателя, някои от които са с две години по-големи от него.

На старта на надпреварата по сабя Димитър постигна три победи и три загуби. Във втория кръг той записа четири успеха и две поражения, което го класира на 27-мо място и му осигури достъп до елиминациите. Там Спортният ни талант пропусна първата си среща, а след това победи Жосуе Новосел от Франция с 15:9. За съжаление във втория директен двубой, даващ право за влизане в най-добрите 16 фехтовачи, Дими загуби от Юго Диридолу от Франция. Това му определи 28-мо място в крайното подреждане.

С победа започна участието на Спортния ни талант в тениса на маса Калина Христова на 25-то Балканско първенство по тенис на маса до 15 г. и до 18 г,. което се провежда от 07-11.06.2017 г. в Албена. В откриващия ден се проведоха срещите в предварителните групи на отборното състезание. Отборът на кадетките в състав Калина Христова и Ивет Илиева надделяха в много оспорван мач над силния отбор на Молдова с 3:2. Последва още един успех – този път с чистото 3:0 над състава на Македония, с което си осигуриха първото място в групата. Днес състезанието продължава със срещите от основната схема, където нашите момичета са водачки и пропускат първи кръг, тъй като миналата година извоюваха Балканската титла. В надпреварата участват 10 страни - България, Македония, Косово, Албания, Черна Гора, Сърбия, Турция, Румъния, Босна и Херцеговина, а от тази година за първи път и Молдова.
Турнирът е отборен, индивидуален, на двойки и смесени двойки.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ Михаела Кафтанова постигна победа в първата си среща на сингъл на държавното лично първенство по тенис на открито за юноши и девойки до 18 години, което се провежда на кортовете на тенис-комплекс „Спорт Палас“ в Сливен. 18-годишната софиянка надигра с 2:1 сета (6:1, 4:6, 6:3) съотборничката си Микаела Константинова в доста труден мач. Днес тя играе с Даря Шаламанова във втори кръг.