Денис Колев и Благой Димитров са на 11-то място след първите три дисциплини при мъжката щафета на Европейското първенство по модерен петобой.

Нашите национали бяха на 5-та позиция след фехтовката и плуването, но конната езда не се получи, както очакваха и паднаха с няколко позиции, съобщават от федерацията.

Близо 150 състезатели от 22 държави участват. Очаква в следващите два дни да дойдат и още спортисти, които ще се включат в индивидуалните надпревари при мъжете и жените . Много оспорвано е състезанието защото участват най-добрите европейски състезатели с квоти за Олимпиадата.

източник: Ваня Петрова

Шампионатът в София е последното голямо първенство преди Рио.

България участва с пълни отбори при мъжете и жените, като само получилия квота Димитър Крастанов реално е в тази възраст, останалите ни представители са младежи и девойки, които през последните месеци се класират във финалите на големи първенства в Европа. 

Освен Европейското първенство у нас ще се състои и Конгреса на Европейската конфедерация, като целия борд на директорите пристига на 9 юли, а след това ще гледат финалите.