Напълно завършена е работата по организацията за предстоящото Европейско първенство по модерен петобой за мъже и жени, която ще се проведе в София от 4 до 10 юли.

В шампионата ще участват най-добрите европейски състезатели с квоти за Олимпиадата, защото проявата ще бъде последното голямо първенство преди Рио и ще се проведе изцяло по формата на състезанията за Игрите.

България ще участва с пълни отбори при мъжете и жените, като само получилия квота Димитър Крастанов реално е в тази възраст, останалите ни представители са младежи и девойки, които през последните месеци се класират във финалите на големи първенства в Европа.

Вече пристигнаха в столицата състезатели от Русия, Италия и Германия, като до края на деня ще дойдат и останалите спортисти. Близо 150 състезатели от 22 държави са заявили участие в предстоящия шампионат.

Освен Европейското първенство у нас ще се състои и Конгреса на Европейската конфедерация, като целия борд на директорите пристига на 9 юли, а след това ще гледат финалите.

Цялото първенство и всички дисциплини (фехтовка, плуване, конна езда, бягане +стрелба) ще се проведат на комплекс „Дианабад” в столицата. Утре (понеделник) от 10.00 часа започва щафетата при жените с първата дисциплина фехтовка.