Мъжкият състав на България има по-големи шансове за Голямата награда от 25-ия юбилеен Маратон на София. Резултатите на родните атлети от последните състезания са обнадеждаващи и може би 5-6 млади състезатели ще се борят за красивата Тойота.

„Хубаво би било българин да спечели Голямата награда. Мисля, че мъжкият ни състав е с по-големи шансове. Имаме 6-7 атлети с почти равностойни постижения. От жените отличавам Милка Михайлова. Тя вече е печелила кола от Маратона на София.”-довери за Гонг дългогодишният организатор Анатоли Илиев.

Стартът е тази неделя на 14-ти октомври точно в 10.00. Желаещите да участват в масовия старт могат да се запишат буквално в последния момент.

Дистанции:

Масов старт на 3,5 км от 9.45 часа

Старт на дистанциите 42,195км, 17км и 8км в 10.00 часа.

Контролно време за 42,195м – 4 часа 30 минути

За другите дистанции без контролно време

Трафикът ще бъде възстановен около 14.30, но преди това КАТ ще осигури пропускателни пунктове, така че няма причина за излишни нерви от страна на шофьорите в София. За разлика от тежките атмосферни условия по време на Маратона на Чикаго, у нас синоптиците обещават хубаво време за средата на октомври. Температурите са подходящи за добри резултати, дори ситен дъжд ще действа тонизиращо на участниците.