Лек автомобил Тойота е супер наградата на 25-ия Маратон на София, в който се очаква да вземат участие и лекоатлети от Гърция, Македония и Сърбия. Българските състезатели са в добра форма и са готови да атакуват първите места, уверяват ни от родната федерация.

На 14-ти октомври в неделя освен състезателната част организаторите са подготвили и специална шоупрограма. Водещ ще бъде Иво Райчев, който вече обмисля специални игри с публиката и обеща много настроение дори за най-малките.

Трасето на Софийския маратон е лицензирано от ИААФ, а дистанцията от 42,195 км е и държавен шампионат, който дава право на победителите да участват в международни турнири.

Както винаги патрон е столичният кмет - Бойко Борисов.

В неделя на 14-ти октомври столичани ще имат проблеми с движението с моторни превозни средства в центъра, но почивният ден е подходящ за ходене пеша. Така, че не се изнервяйте, проявете разбиране към традиционния спортен празник на София и поне един ден живейте здравословно! Можете съвсем спокойно да се включите и в масовия старт на 3,500 км, обикновено в тази дистанция се бяга дори семейно.

Над 100 участника ще получат награди, солидни парични суми са предвидени за първия мъж и жена на 8 км.

Организаторите тази година осигуряват рекорден награден фонд-50 хиляди лева.

Включете се вие-шоуто е гарантирано.

Програма на 25-тия Маратон на София на 14.10.2007г.

Масов старт на 3,500км-9,45 часа.

Старт на дистанциите 42,195 , 17 и 8 км-точно в 10.00 часа. Контролно време за класическата дистанция - 4 часа и 30 минути.