Мъжкият национален отбор на България по крикет зае престижното трето място в турнира за Континенталната купа, който се проведе от 3 до 6 юни в Букурещ (Румъния).

Тимът ни се представи отлично и си заслужи комплиментите на останалите 4 отбора в надпреварата (Румъния, Унгария, Русия и Сърбия). Конкурентите останаха впечатлени от нетрадиционно малкия брой чужденци, които се състезават в нашия отбор (практиката на Балканите е тимовете да са съставени предимно от представители на Бангладеш, Пакистан, Индия и др.) и похвалиха политиката за развитие на този спорт, която провежда Българска федерация крикет.

По време на състезанието България се представи добре във филдинга; при боулирането с чудесни изяви се отличиха Деян Ангелов, капитанът Пракаш Мишра, а при батирането – Ф. Фазал, Данил Тренев и Л. Занев. Участие в нашия отбор взеха и трима млади състезатели от юношеския състав.

В първия мач на Континенталната купа България и Русия си поделиха по една точка. При резултат 125 точки/7 аута в първия ининг за България и допуснати 2 точки/1 аут във втория ининг, на терена в Маора Власей започна буря, заради която срещата беше прекратена. Последва победа за нашите момчета с 30 ръна над Сърбия (143/9-113/8 ); загуба с 36 ръна от Унгария ( 114/10-78/10) и поражение от домакините със 7 уикета - (107/7 -108/4). ).

В крайното класиране България зае 3-то място след отборите на Румъния и Унгария и пред Русия и Сърбия.