За първи път в историята българин ще участва във финалния кръг от световните ендуро серии на 3-и и 4-и октомври. До този момент никой от родните състезатели не е участвал на толкова голям международен форум. Записаните за участие в тежката надпревара са над 500 човека от цял свят,  а българинът Иван Колев ще стартира под номер 262. 

Иван Колев от отбора на Рам Байкс е титуляр във временното класиране на българските ендуро серии и към този момент е с актив от 400 точки и четири поредни победи. Колев е дългогодишен състезател по спускане, а от скоро и по ендуро. Той има спечелени много подиуми и титли от различни състезания по планинско колоездене на национално и международно ниво, като това ще му бъде първото състезание от подобен мащаб. 

Ендуро състезанията са много интересни и непредвидими - представляват спускане на етапи в които се засича време на всяка отделна отсечка, а придвижването между стартовете са извършва на самоход и включва много въртене и голямо физическо натоварване. През двата дни на финалния кръг от световните ендуро серии, участниците ще трябва да се справят с близо 100 км натоварено каране през много техничен и разнообразен терен, както и жестоката конкуренция на някой от най-добрите състезатели в цял свят!