България спечели първа титла на продължаващото в Милано Европейско  първенство по вдигане на тежести за 15 и 17-годишни щангисти.

В кат. 56 кг при 17-годишните Ангел Русев отнесе конкуренцията с шест  успешни опита и с 240 кг – с цели 9 кг пред втория в класирането в  двубоя.

Ангел Русев

източник: bgolympic.org

Възпитаникът на русенската школа с треньори Кръстина и Радослав  Атанасови премина без грешка в изхвърлянето след трите си опита на 95,  100 и 102 кг, като остана втори, само на един килограм от лидера  Франтишек Полак (Чехия).

В изтласкването обаче българинът излезе  последен на поидиума и още с първия си успешен опит на 130 кг отказа  конкуренцията. После вдигна 133, а в последния си опит – вече като  шампион - поиска и се справи с впечатляващите 138 кг.

Ангел Русев

източник: bgolympic.org

Това е трети медал за България, след като вчера първите двама наши  участници Габриел Маринов и Иван Димов спечелиха сребърни медали още в  дебютния ден на шампионата.

Утре на подиума в Милано ще видим двама наши представители при  17-годишните: в кат. 44 кг при девойките ще вдига Ивана Петрова и в кат.  69 кг при юношите ще се състезава Димитър Данаилов.