Президентът на родната федерация по лека атлетика Добри Карамаринов разкри пред Гонг, че той и Стефка Костадинова, която в момента лети към страната на изгряващото слънце, ще подкрепят легендата Сергей Бубка за първи вицепрезидент на ИААФ.

Конгресът на международната централа по лека атлетика стартира утре, а футболният треньор и баща на 15 деца - Ламин Диак е без конкуренция за поста президент.

В Осака очаквано той ще спечели трети и последен мандат начело на ИААФ, но за негов наследник след 4 години се спряга най-много името на Бубка.

Първата група български атлети е вече на японска земя. Нашите са настанени в четиризвездния хотел Рийджънт при изключително добри условия. Спас Бухалов и Добринка Шаламанова, която долетя от Банкок, вече направиха първа тренировка.

„Чувстват се много добре, всичко е наред”, ни уверява от Осака Добри Карамаринов.

Ивет Лалова ще се присъедини към втората ни група лекоатлети директно в Милано, тя е на лагер в чужбина и няма да се връща в България преди Световното в Осака. Същото вероятно ще важи и за другата ни звезда в спринта - Тезджан Наимова.