След отличното организиране на европейското първенство по бокс за мъже в Пловдив през 2006 година, България получи ново признание за организаторските си умения и гостоприемство.

На съвместно заседание на Изпълкома на ЕАБА/ Европейската асоциация за аматьорски бокс/ и Регионалното бюро на АИБА за Европа, бе решено европейското първенство по бокс за младежи - юни 2008 година и европейското първенство по бокс за жени - през октомври 2008 г. да се състоят в Пловдив и Пазарджик. Това е поредното голямо признание, тъй като правото за организирането им българите получиха след оспорвана битка с още 4 кандидати, съобщи БТА.

На заседанието присъства като гост и генералният секретар на Международната федерация по бокс за аматьори /АИБА/ Хо Ким, а България беше представена от президента на родната федерация Марин Димитров, Васил Иванов - Лучано, член на изпълнителния комитет на ЕАБА, и Емил Жечев - почетен президент на ЕАБА.

За временно изпълняващ длъжността президент на ЕАБА бе избран генерал Евгений Муров /Русия / - директор на Федералното бюро за сигурност /бившето КГБ/ на Русия.

Следващото заседание на Изпълкома на ЕАБА ще се състои в Москва през месец февруари 2008 година. С най-големи шансове за домакин на извънредния конгрес на ЕАБА през месец април 2008 година е град Пловдив. На този конгрес ще се обединят двете организации - ЕАБА и регионалното бюро на АИБА за Европа.

Фаворит за президентския пост е руснакът - генерал Евгений Муров, а за първи-вицепрезидент - българинът Марин Димитров. В новите комисии имат шанс да влезнат 12 българи.