Българските състезатели по конен спорт в дисциплината ендуранс (издръжливост) се представиха отлично на Балканското първенство, което се проведе в Килкис, Гърция. Дължината на състезателното трасе беше 90 километра. Участие взеха представители от домакините, Сърбия и Турция.


Денис Фурлански с кон Венеция Ел Аким, Христина Иванова с Пелина, Николай Николов с Рабат Катар, Магдалинка Ванева с Карла и Йордан Янков с Акила Ахмир донесоха отборната титла на България. В индивидуалната надпревара българите окупираха първите пет места. Магдалинка Ванева спечели златния медал, Мария Йорданова остана втора, Йордан Янков – трети, а Николай Николов и Денис Фурлашки допълниха първата петица.

С още една награда си тръгнаха българските ездачи в Гърция. Призът за кон, завършил състезанието от 90 километра в най-добро състояние, стана притежание на Мария Йорданова , която язди Амазонка Първа.
Следващото събитие от календара на Българската федерация по конен спорт е Републиканското първенство за юноши и млади ездачи, което ще бъде в края на октомври в Асеновград.