Националният отбор на България по ръгби 7 завърши на 6-то място на Европейското първенство за мъже- Конференция 1, което се проведе в Бургас. Момчетата на Павел Велков не успяха да влязат във финалната четворка, заради загубата в последната среща от групата именно срещу бъдещия шампион Хърватия с 24:14 точки. Двубоят беше равностоен, но при спорните ситуации реферите даваха по едно рамо на съперника.

Въпреки поражението, България влезе в потока за 5-8 място и в първия мач победи Босна и Херцеговина с 19:12. Директният двубой за петото място и трофея „Сребърната чиния” на шампионата беше срещу тима на Норвегия, в който „трикольорите” допуснаха поражение с 5:19 и отново спорно съдийство. Срещу норвежците нашите записаха успех в дебютния си мач на турнира с 22:19, но сега „викингите” бяха по-мотивирани и с реферска помощ се класираха на 5-то място. Нашият национален отбор показа през двата дни много борбена игра и силен дух, а след края на последния мач капитанът на тима Ивайло Иванов благодари на момчетата за себераздаването и дисциплината в тима през цялото време. Българският национален отбор записа победи срещу Норвегия, Турция и Босна и Херцеговина, а загуби от Люксембург , Хърватия и Норвегия за 5-тото място.

На финала Хърватия победи Люксембург с 45:14 точки, трети се класира Унгария ,които се наложиха над Сърбия с 19:12. Срещата за 7-8 място беше спечелена от Швейцария с 33:0 срещу Босна и Херцеговина, а трофея „Топката на турнира” отиде в Турция, които победиха за 9-10 място Словакия с 29:12 точки.

По-късно тази вечер ще се състои и официалната церемония, която БФРъгби и община Бургас са организирали – ръгби шествие по улица „Александровска” и ще завърши на сцена пред общината. На нея ще бъдат наградени отборите и ще бъде връчен призът „най-полезен играч” на Европейското първенство.