Шестото световно първенство по ушу за младежи ще бъде официално открито на 28 септември в Бургас. 

Надпреварата ще протече в спортна зала "Младост". Първата част от оборудването вече е монтирано. Над 6 тона тежат двата състезателни килима и платформата за Сан Да (свободни двубои). Това съобщиха от българската федерация по ушу.

"Вече приключваме с голям ремонт на залата, за да можем да отговорим на всички изкисвания за провеждане на първенството. Обособяваме специални зони за допинг контрол, пресцентър, лаборатория, зони за почивка и всички необходими удобства за състезателите и техните екипи. Това домакинство е много важно за Бургас и за развитието на бойните спортове в България изобщо и обещаваме да бъдем на ниво. Ще открием състезанието с грандиозен спектакъл на площад "Тройката" на 28 септември от 19:00 часа. Публиката ще може да види демонстрация на най-добрите бойци от всички нации и много други изненади", заяви Стефан Колев, президент на Българска федерация по ушу и организатор на събитието.

Отборът ни се готви усилено и ще излъчи пълен брой състезатели, както при формите (Тао лу), така и при спаринга (Сан да). 

Главният треньор на отбора, Ли Трънк Хю от Виетнам, сподели, че това е един от най-талантливите отбори, с които е работил и се надява те да успеят да покажат най-доброто от себе си.

За състезанието в Бургас ще пристигнат 1000 атлети от 50 нации, като освен традиционните фаворити в лицето на Китай, Русия и Малайзия, ще пристигнат и отбори от почти всички континенти - държави като САЩ, Иран, Мозамбик, Узбекистан и други./БТА