Британският боксьор Къртис Удхаус успя да издири интернет трол, оскърбявал го в социалната мрежа Туитър.

Удхаус е намерил адреса на своя зложелател и е стигнал до дома му, след което ситуацията е решена по мирен начин. За своето преследване на трола Удхаус разказа в микроблога си в Туитър. Всичко започнало, когато ползвател с ник @jimmyob88 започнал да тормози боксьора с обидни епитети след спорна негова загуба от Шейн Сингълтън в мач за титлата шампион на Великобритания в полусредна категория, състоял се на 8 март. "Излизай в пенсия незабавно", "смешник", "не можеш дори да защитиш жалката си титла", "ти си пълен провал", са част от съобщенията, написани от @jimmyob88.

Удхаус реагирал, като обещал 1 000 паунда на този, който му съобщи адреса и даде снимка на този човек. По някакъв начин на боксьора му се удало да се сдобие с истинските данни на трола и му гарантирал, че ще изяде добър пердах.

Когато Удхаус написал в микроблога си, че потегля със своя автомобил към дома му, ползвателят отговорил, че "просто се е шегувал". Това не трогнало спортиста, който почнал да пуска съобщения "на 47 минути съм от теб", "на 17 мили", "на 10 минути от целта". Стигайки до набелязаната улица, Удхаус пуснал снимка с адреса и номера на дома на трола. "Къде е твоята клавиатура, воин", написал боксьорът.

В отговор ползвателят поднесъл своите искрени извинения. "Сгреших и си признавам това", споделил уплашеният трол.

След това съобщение 32-годишният Удхаус, бивш играч на футболния Бирмингам Сити, прекратил преследването на злосторника. През 2006 г. Удхаус обявил, че е разочарован от футбола и стартира боксьорска кариера. На професионалния ринг спортистът е провел 21 боя и е спечелил 17 от тях, 11 с нокаут. /БГНЕС