Американският професионален боксьор Шанън Бригс планира да бъде в зала „О2 Арена“ в Хамбург на 15 ноември, когато ще бъде двубоят между световният шампион в тежка категория Владимир Кличко и българският претендент за титлата Кубрат Пулев.

Бригс, който е последният представител на САЩ притежавал титлата, в събота постигна своята 50-а победа с нокуат, като повали Ричард Кармак още в първия рунд.

От няколко месеца насам Бригс опитва по всякакъв начин да предизвика украинеца на двубой, като се държа предизвикателно на едно от пресконференциите на Кличко, а също така го преследваше по време на тренировките му за боя с Кобрата.

Затова след победата си над Кармак 42-годишния боксьор получи допълнителен стимул и подкрепа от феновете за голямата си цел – мач срещу Доктор Стоманен чук.

„Искам да благодаря на феновете, които останаха зад мен в моята кампания да си уредя мач с Влад. Също така ще благодаря и на хейтърите, които ми дават мотивация в тренировките“, коментира Бригс. „Може би някои от тях забравиха, че когато през юни ми предложиха да се бия с Руслан Чагаев за вакантната титла на Световната боксова асоциация, аз казах „да“ на момента и после зачаках за своя договор. Имайте предвид, че тогава тъкмо се бях бил и минах през 12 рунда седмица, преди да дойде предложението. Не беше моя вината, че първоначалният ми опонент в крайна сметка яде бой.“

„За моя последен бой търсех противник и дата в течение на три месеца. Предложих на трима различни боксьори от световната ранглиста. Двама от тях дори не ми дадоха шанс да отправя оферта, веднага казаха „не“. Третият тотално се изхвърли с цената, а както всички знаем, подобно нещо е другият начин да откажеш мач.“

„Не е лесно да накараш някого да се боксира с Шанън Бригс с предизвестие, какво остава ако времето е малко. Не можеш да накараш някой, който не иска да се бие с теб, да се съгласи. Така че какво да правя? Да не се бия ли?“

„Нямам какво да доказвам. Върша правилните неща. Тренирам здраво и поддържам активност. Правя всичко така, както трябва да се прави. Вече опровергах всички залози срещу себе си и спечелих наградата, която не е по силите на мнозина. Феновете в Германия ми показаха много любов и подкрепа последният път. Нямам търпение да се върна там“, заяви Бригс.