Бразилските следователи и съдията в съда в Сао Пауло не са приели версията на Гълъбин Боевски, който е твърдял, че не е знаел за немерените в негово притежание наркотици, предаде БТА.

Бившият щангист, олимпийски шампион от Сидни в категория до 69 килограма, бе осъден в Бразилия на 9 години и 4 месеца затвор за трафик на кокаин.

"Не е възможно обвиняемият да не е обърнал внимание на тежестта на куфарчето, когато го е закупил. Количеството на намерените наркотици и мястото, на което те бяха открити, категорично сочат, че те не са за лична употреба. Ясно е, че наркотиците са предвидени за продажба", постанови съдия Мария Изабел до Прадо по време на произнасянето на присъдата.

Боевски бе арестуван през октомври миналата година на летището в Сао Пауло с 9 килограма кокаин в багажа му. Наркотиците бяха открити в тайници на два от трите спортни сака на непълнолетната

му дъщеря Сара, която бе участвала в турнир по тенис. При разпитите от местната полиция той каза, че е купил саковете от Бразилия и не знае как наркотиците са се озовали в тях.