Уникална демонстрация на шофиране на камион Volvo FM по слалом трасе с боксови ръкавици направиха днес шампионите Кубрат и Тервел Пулеви. Двамата маневрираха между конусите напред и назад, поддържайки скорост, въпреки че не са професионални шофьори и с предизвикателството да нямат захват на волана. Така те показаха изключителната прецизност и стабилност на управление със системата Volvo Dynamic Steering, която позволява кормилото да се върти буквално с един пръст.

С уменията си Пулеви спечелиха уважението на стотиците шофьори, участващи в най-голямото тръкърско събитие у нас – Truck Show Камиони. Братята предоставиха и специалната награда – боксови ръкавици с техни автографи, за победителите в състезанието за майсторско маневриране, което е част от програмата на камионджийския фест на пистата в Лесново днес.

Братя Пулеви

източник: Volvotrucks.bg

Впечатляващите възможности, които дава иновативното кормилно управление станаха световноизвестни в края на миналата година със специалното видео на Volvo Trucks, в което участва Жан Клод Ван Дам. В него екшън звездата прави легендарния си шпагат, между два движещи се на заден ход камиони Volvo FM. Видеото “The Epic Split” предизвика изключителен интерес и вече има близо 73 млн. гледания в YouTube.

Братя Пулеви

източник: Volvotrucks.bg

"Приехме предизвикателството на Volvo Trucks, защото като истински мъже харесваме мощните машини и искахме да се пробваме зад волана на тези камиони. Също като на ринга тук се изискват концентрация, бърза реакция и добра подготовка, а ние доказахме, че ги имаме.", категорични са Кубрат и Тервел Пулеви. “Кормилното управление наистина е уникално и затова дори нашето изпълнение изглежда лесно, но както се казва – Не опитвайте това у дома”, допълниха те.

“Братята Пулеви доказаха, че освен големи на ринга, са големи и на пистата. Определено имат талант за шофирането на камиони, защото дори с Volvo Dynamic Steering се изискват умения.”, обясни Петер Ериксон, Управител на Volvo Group Trucks за България. “Щастливи сме, че се съгласиха да участват в проекта, защото те имат всички качества, на които ние, във Volvo Trucks също държим изключително много – сериозно отношение, упорита работа, кураж и желание да постигнеш и да покажеш най-доброто от себе си.”, допълни Ина Игнатова, Маркетинг Мениджър на компанията.