Британецът Брадли Уигинс, победител в последния Тур дьо Франс, каза, че е шокиран от количеството доказателства срещу Ланс Армстронг, обвинен от Американската антидопингова агенция (USADA), че е изготвил най-сложната програма за стимулиране с допинг в историята на спорта.

"Когато видите броя на хората, свидетелствали срещу него, ръцете ви увисват. Със сигурност нападките не са изолирани и това е доста потискащо. Шокиран съм от количеството на доказателствата", заяви англичанинът по телевизия Sky News.

"Не съм изненадан. Знаех много добре какво се случва", добави Уигинс.

Британецът, който е олимпийски шампион в бягането по часовник в Лондон това лято, каза, че наистина няма желание да съжалява американеца, като казва, че знае какви тренировки изисква една победа в Тур дьо Франс.

"Според мен трябва да вървим напред, а не да се обръщаме към случилото се преди десет или петнадесет години. Нашият спорт най-много привлича (мошеници). Това, което ние правим, е да даваме пример", посочи Уигинс, класирал се четвърти на Тур дьо Франс през 2009 г., точно след класиралия се на трето място Ланс Армстронг.