„Две титли от четирима представители е много сериозно постижение на българските студенти, особено при свития ни бюджет за международно участие, не ни позволил да осигурим най-добрите наши състезатели с пълен треньорски и обслужващ персонал,“ заяви Златко Джуров, президент на Българската асоциация за университетски спорт „Академик“ след края на българското участие на Универсиадата.

„Студентският спорт у нас има много по-голям потенциал, стига отговорните институции да подкрепят усилията ни да предоставим повече възможности за спорт на младите и повече шансове за срещи с най-добрите на планетата. Още веднъж поздравявам Сани и Влади за това че спечелиха злато за България, спечелиха нов престиж за родния университетски спорт и за това, че ни предоставиха нови поводи за национална гордост и самочувствие“, каза още Джуров.

Часове преди края на Универсиадата и при оставащи 5 състезания, България заема 14-о място в класирането по нации. Лидер е Русия пред Южна Корея и Казахстан, зад нас са Франция, Австрия, Канада, Испания, Швеция и др.