Българският скиор алпиец Георги Нушев не завърши първия манш от слалома в програмата на Световните студентски игри в Гранада. Георги бе със стартов номер 12, но не можа да намери точния път до финала през 56 врати на пистата в Сиера Невада.

Преди два дни той се нареди на 43-то място в гигантския слалом. Нушев бе последният български представител на завършващата днес Универсиада 2015, на която България спечели два златни медала. Александра Жекова грабна титлата в сноубордкроса миналия петък в Сиера Невада, а десет дни преди това Владимир Зографски стана шампион в Осърбле в ски-скока.

В началото на тази седмица сноубордистът Радослав Янков се нареди 10-и, като отпадна на 1/8-финалите в паралелния гигантски слалом. За първи път в историята световните студентски игри са с поделено домакинство в две държави: Словакия и Испания. Часове преди края на Универсиадата и при оставащи 5 състезания, България заема 14-о място в класирането по нации. Лидер е Русия пред Южна Корея и Казахстан, зад нас са Франция, Австрия, Канада, Испания, Швеция и др./БТА