Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински  проведоха работна среща в Самсун с президента на Международната боксова асоциация (АИБА) Чинг-Куо Ву и президента на Европейската боксова конфедерация Франко Фалчинели. 

По време на срещата бе обсъдено участието на българския отбор в световните боксови серии WSB през 2017, домакинството на Европейското първенство за жени в България през ноември тази година, както и представянето на нашите боксьори в Олимпийската квалификация, която се провежда в Турция. Президент Ву, който е един от най-старите членове на Изпълнителното бюро на МОК, потвърди, че ще посети България, по време на Европейско първенство за жени. 

Министър Кралев изгледа победата на Станимира Петрова над украинката Тетяна Коб, с която българката се класира за финала на турнира и спечели квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. 

източник: ММС- Пресцентър

 "С великолепната си игра Станимира забавляваше публиката и спечели аплодисментите на Президента на АИБА Чинг-Куо Ву. Това е първата олимпийска квота в историята на българския женски бокс, спечелена на квалификационен турнир“, коментира след срещата Красен Кралев.

В другата среща с българско участие при жените днес в категория до 60 килограма Светлана Каменова отстъпи по точки след съдийско предпочитание на Ирма Теста (Италия). „Двубоят беше изключително оспорван, а Светлана се боксира много добре. Никога не съм предполагал, че можеш в един мач да спечелиш рундовете с 3-1, а накрая да загубиш при равен брой точки със съдийска преференция, както се случи на мача на Светлана. Шансовете й да вземе квота за РИО 2016 са големи, защото боксьорките, които ще вземат двете квоти в категорията почти сигурно ще спечелят квоти и от световното първенство в Астана, а според правилата на турнира освободените квоти отиват при следващите в класирането“, коментира министър Кралев.