Президентът на Международната федерация по гимнастика Бруно Гранди отбеляза, че е имало проблеми по време на световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Москва.

Съдийството в този спорт е сред ключовите моменти, които все още не могат да бъдат отстранени, но босовете на централата правят опити в тази насока. Бруно Гранди не заяви категорично какви са били проблемите, но все пак не спести критиките си.

„В организационен план шампионатът върви нормално. В началото имаше проблеми от протоколен характер. Това ме разочарова, защото беше нарушен регламентът. Но след това всичко влезе в норми. Нищо ужасно не се случи, просто трябва да се направят правилните изводи за в бъдеще”, каза Гранди.

„На този шампионат за първи път въведохме експериментални съдийски групи, които не са под контрола на техническия комитет. Задачата им беше да контролират съдийството. Преди беше нещо нормално, едни и същи хора да съдийстват, а след това да разглеждат протестите своите оценки. Това, разбира се, не може бива да се случва. Това няма нищо общо с принципите на демокрацията. И ние решихме този проблем.”

„Ако говорим за спортната страна на шампионата, руските гимнастички се намират не едно недостижимо ниво”, добави Гранди.