Българската състезателка по художествена гимнастика Боряна Калейн заема временното второ място в многобоя след първия състезателен ден на Световната купа в Ташкент, Узбекистан. Талантливата грация събра сбор от 41.150 точки след изпълненията си на обръч (20.950) и обръч (20.200).

Другата ни представителка в индивидуалната надпревара Невяна Владинова е на временното седмо място след първите два уреда с 36.550 точки. И двете гимнастички се класират за финалите на топка и обръч.

Лидер към момента изненадващо е състезателката от Русия Анастасия Гузенкова с 41.400 точки. Това е дебют за гимнастичката на турнир от този ранг. На третата позиция е Александра Солдатова с 39.850 точки. Следвана от Кристина Похранична от Украйна с 38.950 и сънародничката й Влада Николченко с 37.150 точки.  

На обръч Боряна Калейн евлиза с четвърта по сила оценка, а Невяна Владинова със седма, а на топка Боряна е с втора, а Неви с осма.

В събота са изпълненията с бухалки и лента, след които ще научим коя е шампионка в многобоя, както и финалистите на тези два уреда.

България няма представители при ансамблите на Световната купа в Ташкент.