Боксов клуб Русе отвоюва първа позиция в категория А сред клубовете, членуващи в Българската федерация по бокс. Това става ясно от разпространени до отборите документи, съобщиха от клуба. Определянето на позициите и категориите е по ясни критерии, сред които брой възрастови групи в клуба, брой картотекирани състезатели, брой участници в състезания, организирани от българската федерация по бокс, брой национални състезатели, брой треньори, отговарящи на изискванията в Наредбата за професионална правоспособност и квалификация на спортно- педагогическите кадри. Важни са още спечелените медали от държавни лични отборни първенства и Купи на България, участия в международни състезания, тренировъчна база и други, посочват от русенския клуб.

Процедурата е започнала с това, че министерството на спорта категоризира федерацията като 1 А, след това се продължи с клубовете, следват треньорите и вероятно състезателите. От боксов клуб Русе оценяват този подход като положителен и ефективен, пише ruse.topnovini.bg.

Клубът поддържа лидерските си позиции в българския бокс, потвърждение на което е оглавяването на две от класациите на федерацията. „Впечатлява първото му място при отборните класирания и това, че клубът се представя най-убедително в есенната кампания на спортния календар на федерацията. Клубът демонстрира потенциал при подрастващите, а при жените хегемонията на клуба е пълна и убедителна”, се казва в документа. От българската федерация по бокс очакват скоро боксов клуб Русе да покаже добро представяне и при мъжете.