Избраната наскоро нова управа на родната федерация по бокс, начело с Красимир Инински вече внася положителна промяна, заявиха двама от най-изявените ни състезатели в момента Детелин Далаклиев и Младен Манев. Нешо повече, световният шампион от Милано’2009 Далаклиев най-накрая е получил пълната си премия от централата, която е с обща сума от 30 хиляди лева и допреди дни все още не му бе преведена цялостно.

Двамата, както и останалите ни национални състезатели се подготвят за участието си на предстоящото тази година световно първенство в азербайджанската столица Баку.

„Вече се виждат промените в българския бокс. Още от първите дни на новия председател Красимир Инински се вижда по-доброто отношение към нас. Мога да заявя, че вече ми е изплатена напълно премията, която получавах поетапно от две години насам. Всичко вече е наред. Подготвям се нормално, защото не се чувствам претрениран. Искам да спечеля най-малко квота за олимпиадата в Баку, а след това ще мисля и за медал. Новият президент на боксовата федерация ни призна, че каквото обещае, това ще се дава на боксьорите и ще е навреме”, сподели оптимистично Далаклиев.

На свой ред Младен Манев също похвали новия шеф на българския бокс, като вече всички в националния отбор са получили възнагражденията си във формата на заплати или премии.

“Всичко изглежда нормално в бокса. Атмосферата е много добра, като новият председател на федерацията дори се включва в тренировките като спаринг-партньор или със съвети. Това е много добре, защото показва отношение към нас. Взехме, каквото имаме да взимаме като пари и мислим единствено за бокса и подготовката си”, бяха думите на Манев, който е бронзов медалист от еврошампионата през 2010-та година.