Министър-председателят Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще открият днес новоизградената многофункционална спортна зала Арена Армеец София.

Те ще присъстват и на първия спортен двубой в нея - приятелска среща между мъжките волейболни отбори на България и Сърбия.

Вчера, ден преди официалното откриване на новата многофункционална зала на 4-ти километър, организаторите показаха на журналистите съоръжението и от птичи поглед. На групи по 22-ма те бяха качени на специална платформа на 52 метра височина над земята, която е и въздушен ресторант.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК!

Капацитетът на „Арена Армеец" е 12 529 седящи места, от които 3500 са на телескопични трибуни, а с правостоящи посетителите може да се стигне до 19 000 души. Залата беше изградена изцяло в рамките на 18 месеца. По договор тя трябва да се използва за осем вида спорт, но предлага възможност за практикуването на около 30. В новото спортно съоръжение е изградена и специална охранителна система, която заснема посетителите и засича хулигани, на които е забранено присъствието на спортни събития.

Заради откриването на спортната зала днес се въвеждат временни промени на движението в София.

От 8.00 до 14.00 ч. ще бъде забранен престоят и паркирането на превозни средства в крайната дясна лента на пътните платна на бул. "Асен Йорданов" - между бул. "Шипченски проход" и Площадът на авиацията.

От 14.00 до 24.00 ч. ще бъде разрешено паркирането в крайната дясна лента на двете пътни платна в този участък.

За същото време при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР ще се забранява влизането на превозни средства в двете посоки, с изключение на масовия градски транспорт, в участъка по бул. "Асен Йорданов" - между бул. "Шипченски проход" до Площада на авиацията, по алеите от бул. "Асен Йорданов" към хотел "Българска армия" и комплекс "Червено знаме", по подходите от бул. "Цариградско шосе" към Площада на авиацията, по бул. "Д-р Г. М. Димитров" - между бул. "Драган Цанков" и Площада на авиацията.

От днес ще бъде разкрита нова двупосочна автобусна спирка, която ще е за автобусите по линии с номера 1 и 6, както и за тролейбусите по линии с номера 4 и 11.