Отново премиерът Бойко Борисов с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, но вече и с председателя на БОК Стефка Костадинова, представиха Арена Армеец на олимпийските шампиони на България.

В съоръжението има "Кът на олимпийския шампион" със снимки на всички златни медалисти и велики спортисти на България. Христо Стоичков, Боян Радев, Мария Гроздева, Румяна Нейкова, Здравка Йорданова, Петър Киров, Стела Енева, Христо Марков, Таню Киряков, Екатерина Дафовска, Нораир Нурикян и много други славни родни спортисти присъстваха и при отслужването на водосвета. Премиерът и Камата заедно бяха запознати от строителите на съоръжението с плановете за разширяване на спортния комплекс и изграждането на велоалеи.

След това Бойко Борисов обяви след разговор с Боян Радев, че след като вече има кът, скоро ще бъдат направени и скулптури на олимпийските ни шампиони около залата на 4-ти километър.

На въпрос на Гонг, дали е готов утре при официалното откриване на залата да бие първия сервис на волейболния мач България - Сърбия, в който нашите ще бъдат с червени екипи, Бойко Борисов отговори: “Не! За наша радост сръбският национален отбор по волейбол ще бъде предвождан от техния президент Борис Тадич. Ще дойдем заедно да гледаме мача. Ние вече заслужено, защото ние като държава, сме си изпълнили ангажиментите към спортистите, можем да седнем и да гледаме волейболните ни национали. Това е чест и към нашия волейбол. Но сега двамата с Тадич да си метаме сервиси - прекалено ще е”.

Плановете на премиера обаче може да се променят, защото след това от пресслужбата на Министерски съвет обявиха, че поради усложнената обстановка в Сърбия, президентът Борис Тадич няма да присъства на церемонията, както беше първоначално планирано. Министър-председателят Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще открият утре новоизградената многофункционална спортна зала.

"Приятно се виждаха шампионите на портретите. Боян Радев даде едно предложение, което с Дянков много ни хареса - да направим едни скулптури на всички олимпийски шампиони и да се сложат около залата. Мисля, че и олимпийските шампиони останаха доволни и от това, че сме увековечили техните постижения. Тук ще бъдат почетени и бъдещите олимпийски шампиони. В условията на криза ние сме скромни - Русе, Пловдив и тук, в Бургас има зала. Ние не сме Германия във всяка провинция да има такава зала. До сега нямахме такава зала, нито по времето на социализма, нито на демокрацията, а ние я направихме по време на криза - нека бъдем реалисти“, каза още след поредната си обиколка из Арена Армеец Бойко Борисов.