Денислав Сусляков е една на 16 години и остана единственият представител на България на Световното първенство за юноши в Баку. Бургазлията за първи път се качва на международния ринг, а вече мачка наред, като победи и световни шампиони. В момента националът ни е на ¼-финалите на Световното в Азербайджан, след като срази най-силния боксьор в неговата категория до 57 килограма Дмитрий Юн от Русия с 4:3 точки, а му предстои среща с италианеца Бруно Ликери. При нов успех Сусляков ще има възможност да вземе медал.

Според президента на БФБокс Марин Димитров Денислав ще бъде новият световен шампион, но дори и да не успее, с постигнатото до тук при дебют на международно състезание вече заслужава поздравления.

Гонг откри Денислав Сусляков в Баку. Ето какво ни каза той:

„Изиграх три срещи по отличен начин, а за първи път играя на международния ринг. Мисля, че имам сили да взема медал. В категорията ми е много тежко защото сме 58 човека.

Победих най-добрия руснак Дмитрий Юн с 4:3 точки с много труд и силната ми черта – хитростта. Той пък няма слаби страни.

Сега съм готов да победя и италианеца, който не е нещо особено. Без медал няма да се върна! Обещавам да спечеля отличие от Световното в Баку! Обещавам медал!

Тук ми харесва. Другите момчета от отбора нямаха късмет, а и имаха тежък жребии с руснаци и кубинци. Малко не им достигна. Имаме и подкрепа не само от българите в Баку. Президентът на федерацията Марин Димитров ми помага с акъл, хъс, всичко.

От малък се занимавам с бокс, но професионално от 6-7 години. Не мога да кажа, че имам любим боксьор. Избрах си този спорт, защото е мъжки, един срещу един.”