Ю Ес Оупън по голф ще се проведе без квалификации тази година, обявиха от Американската голф асоциация (ЮСГА).

Голфърите, които са изключени от квалификационните турнири, включват тези, които са спечелили надпреварата в последното десетилетие и завършилите в топ 10 от предишната година на турнира, например, или тези, които се класират чрез специално изключение от Американската голф асоциация. Съревнованието беше отложено за 17-20 септември от датите си през юни на Уингд Фуут Голф Клъб в Мамаронек, Ню Йорк, след като пандемията от коронавирус стана причина за срива в календарите на професионалните спортове.

ЮСГА заяви, че докато турнирът ще се проведе, квалификациите не са възможни поради съображения за сигурност. „Това беше невероятно трудно решение, тъй като квалификациите за Ю Ес Оупън са изключително важни. Но тази структура ни позволява най-добрия възможен път за провеждане на надпреварата през 2020“, каза генералният директор на турнирите за ЮСГА Джон Боденхамър.

Професионалният голф тур ще се завърне следващия месец, като вече се изигра и една виртуална надпревара. Световният номер 1 Рори Макилрой и Дъстин Джонсън спечелиха в тандем благотворителен турнир, като събраха 5.5 млн. долара в борбата срещу COVID-19. /БГНЕС