Ямаецът Асафа Пауъл няма да участва в утрешното издание на Диаментената лига в Стокхолм заради контузии, съобщиха днес мениджърите на лекоатлета.

С огромен интерес се очакваше първият за годината спринт на 100 метра с участието на тримата най-добри в света за момента - Юсейн Болт, Тайсън Гей и Пауъл.

Сега обаче се оказва, че един от тримата отпада. Тази сутрин Асафа е направил няколко теста, но се е оказало, че при оттласкването от стартовите блокчета изпитва болка.

„Напълно съм разочарован. Тази година съм в много добра форма, това се вижда във всичките ми състезания. Мисля, че можех да покажа много добър резултат и да спечеля спринта в Стокхолм”, заявява Пауъл, който тази година даде най-доброто време 9.82 секунди заедно с Болт.

Болт е притежател на световния рекорд, който на 100 метра е 9.58, най-доброто време на Тайсън Гей е 9.69, а най-доброто на Асафа Пауъл- 9.82.

Най-вероятно травмата на състезателя от Ямайка е в слабините, каквато контузия той получи по време на състезанията от Диамантената лига в Париж по-рано това лято.