Претендентът за титлата в полутежка категория Артур Бетербиев (11-0, 11 КО) е на една битка, от това да стане световен шампион в една от най-богатите на таланти дивизии в бокса.

Бетербиев ще се изправи срещу Енрико Кьолинг на 11-ти ноември във Фресно, Калифорния в схватка за вакантния колан на IBF в полутежка категория.

Първоначално тази среща трябваше да бъде елиминационна и победителят от нея трябваше да се изправи срещу шампиона Андре Уорд, но преди няколко седмици англичанинът обяви оттеглянето си от спорта, което на свой ред направи колана на IBF вакантен.

Бетребиев заяви, че е бил на 100%-та готов за мач с Уорд (32-0, 16 КО), ако непобеденият олимпийски златен медалист бе останал в спорта. След като Уорд се оттегли, Бетербиев вярва, че все още не е ясно кой е най-добрият боксьор в тази дивизия (до 79,3 кг.).

"Уорд реши да се оттегли, всички ще се съобразим с решението му, но аз бях готов за битка с него. Сега съм готов за битка с всеки. Що се отнася до най-добрия боксьор в дивизията, най-добре би било да изчакаме, за да разберем. Нека организират битки между всички претенденти", заяви Бетербиев.

"Мисля, че феновете по-скоро трябва да бъдат развълнувани от това, има много добри бойци в дивизията, така че, надявам се, ще видят много добри битки в бъдеще, това е добре за феновете на бокса. Готов съм да се изправя срещу всеки. Ковалев, Стивънсън или друг боец, ще мога да ви дам повече подробности, ако някой от тях стане мой бъдещ противник, за момента съм съсредоточен единствено върху Кьолинг", добави той.

Въпреки че всичките му битки за завършвали преди последния гонг да удари, Бетербиев не е сигурен по какъв начин ще завърши следващата му битка, но планира да направи грандиозно представяне, за да си осигури титлата.

"Не мога да предскажа резултата от тази битка, но ще се опитам да бъда в най-добрата си форма, защото преди всичко трябва да съм доволен от подготовката си. Много критикувам себе си и винаги си поставям най-високите цели, затова трябва да докажа, че съм готов да покажа най-добрите си умения по време на тази битка", завърши Бетербиев.