Говорителят на Веселин Топалов Живко Гинчев заяви, че българският гросмайстор ще продължи да не се ръкува с Владимир Крамник. Вчера двамата отново не си стинаха ръцете преди партията в Ница.

„Да, отново не се ръкуваха. Те няма да го направят и на следващия и на по-следващия път. Натрупванията между двамата са достатъчно”, лаконичен бе говорителят на Топалов.

„Турнирът в Амбър е един от най-интересните в световния календар. Веселин Топалов се представя според очакванията, постепенно навлиза във форма и се надявам, че ще бъде във върхова форма точно когато трябва.

Веско започна трудно турнира в Корус. Представянето му в Линарес обаче показа, че навлиза във форма. Имаше очакваните резултати. Днес срещу Магнус Карлсен имаше предимство и в двете партии, но за съжаление не успя да спечели нито една. Върховата форма на Топалов ще бъде във втората половина на годината, когато предстои финалът в Билбао”, допълни Гинчев по повод представянето на българския гросмайстор.

Говорителят на Топалов разкри и подробности относно предстоящия турнир „М-Тел Мастърс”, който ще се проведе в София през май.

„Тази година турнирът „М-Тел Мастърс” ще бъде много интересен. Както е известно ще играят двама българи, както и един китаец. Освен Веселин Топалов ще видим и неговият секундант Иван Чепаринов, който вече е топ 20 и вече натрупа достатъчно опит и трябва да му се даде шанс да играе в турнирите от Големия шлем. Двамата ще имат различни щабове и секунданти. Очакваме интересни двубои в София”

„Аквариумът” в който ще бъдат срещите ще бъде изграден във Военния клуб. Искаме да предложим нещо различно. Любопитно е участието на китаеца. Надявам се да предизвиква доста интерес в Китай, тъй като за първи път шахматист от тази страна ще играе на толкова високо ниво”, каза Гинчев в интервю за предаването Гол линия по Дарик.

Накрая Гинчев допълни, че ще има мач реванш срещу тима на Левски на стадион „Георги Аспарухов”. Миналата година тимът на Чес Юнайтед претърпя загуба с 4:6, но имаха претенции за нередовно отменен гол. От щаба на Юнайтед изразиха увереност, че този път ще успеят да надделеят над „сините”, имайки предвид кризата в Левски през пролетта.

В отбора на шахматистите отново ще личи името на Кипи Бербатов на когото се залагат големи надежди. Както е известно 11-годишната надежда е братовчед на капитана на националния ни отбор по футбол Димитър Бербатов.